LINJAN KILLA


VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-II, ERJ-II

 

Virallinen nimi Linjan Killa Rekisterinumero VH05-018-8477, katso rekisteritiedot
Sukupuoli, säkäkorkeus Tamma, 162 cm Rotu Suomenhevonen
Syntymäaika ja -maa 28.10.2008, Suomi Ikä ja ikääntyminen 9-vuotias, VAI-ikääntyminen
Kasvattaja Liisa Kyrö, evm Omistaja Cery
Koulutustaso ko. vaB, re. 100 cm Painotus Yleispainotteinen

Killa on todellakin suomalainen perusjuntti. Välillä tulee mietittyä juokseeko neidin yläkerrassa juuri mitään. Ehkä juuri se piirre tekee Killasta niin sympaattisen. Isokokoinen ja hieman kömpelö tamma on kaikkien suosikki ison karvaisen turpansa kanssa. Killa on myös uskomattoman kiltti - sillä on päiviä, jolloin äksyily toimii sen jonkinlaisena puolustuskeinona, kun sitä ei vain kiinnosta mikään. Täytyy kuitenkin olla päättäväinen ja ennenkaikkea peloton - Killa ei ole ikinä satuttanut ketään tahallisesti. Monesti se on uhannut, mutta ei kyennyt siihen.

Tamma ei ole mikään ylipirteä energiapakkaus joka kannattaa ottaa huomioon. Killa ei ikinä hypi riemusta kattoon kuullessaan solkien ja remmien kilinää ja kolinaa. Reippaat ja itsevarmat otteet kannattaa ottaa heti alusta asti. Killa aistii herkästi hoitajan mielialan - mikäli tämä yhtään epäröi, tamma käyttää heti tilannetta hyväkseen ja ottaa laiskan ja taikinamaisen olemuksen. On totta, että Killaa saa hieman potkia hereille. Tamma ei tee vahingossakaan mitään mitä ei ole pakko, poikkeukstilanteita kuitenkin löytyy. Killan pahoihin tapoihin kuuluu satunnainen pullistelu, mikä on kuitenkin aika paljon kiinni hoitajan asenteesta ja ennenkaikkea asemasta Killan silmissä. Tamman kunnioitusta ei noin vain ansaitakkaan, ainakaan vihaisilla huudoilla ja jatkuvalla torumisella. Killa arvostaa kärsivällisyyttä ja se testaakin kaikkia. Mikäli olet Killan mielestä sen arvoinen, hoitohetkistä ei voi muuta kuin nauttia.

Ratsuna Killan luonne muuttuu paljon. Se on terävä ja eteenpäinpyrkivä - jos ratsastaja niin haluaa. Jos Killa on saanut selässäistujastaan arvottoman kuvan, voi yhteisymmärryksen saavuttaminen olla yhtä tuskaa. Killa vain löntystelee eikä reagoi kuin varsin vahvoihin apuihin. Näissä tilanteissa vaaditaan rautaisia hermoja ja hyvää kuntoa ratsastaa Killa herkäksi ja eteenpäinpyrkiväksi. Tutummalla ratsastajalla homma usein sujuu kuin tanssi. Killa reagoi apuihin salamannopeasti ja ulkopuolisen silmin tamma näyttäisi tekevän temppunsa ilman minkäänlaisia apuja - niin huomaamattomat ja pienet avut riittävät. Tamma on innokas, fiksu ja oppii enemmän mielellään. Etenkin esteillä Killa on helppo ratsastaa 'ennakkoluuloiseksi', millä tarkoitan, että Killa ennakoi paljon ratsastajan reittejä ja apuja ihan sen perusteella, että sama juttu tehtiin viime kierroksella. Esteillä kannattaa tarjota paljon erilaisia tehtäviä ja reittejä Killalle, jolloin ratsastus on kummallekkin mukavampaa.

Painotukseltaan Killa kilpailee lähinnä kouluratsastuksessa. Killa on notkea ja osaava hevonen ja hallitsee siten vaativien kouluratojen liikkeet. Sen herkkyys ja terävyys ovat isoksi eduksi. Kouluradan ratsastaminen on kuitenkin silkkaa sähellystä mikäli ratsastaja ei ole Killan mieleen. Siksi omistaja, Wetched, on usein ainoa, joka tammalla kilpailee ja ratsastajaa yleensäkkään. Yhteisymmärrys on sanoinkuvaamaton ja sanaton yhteys radalla henkeasalpaava. Ratsastajan ei tarvitse kuin ajatella ja Killa toimii. Kisoissa tamma ei ota minkäänlaisia paineita vaan keskittyy täysin saamiinsa apuihin suorittaen siten hyviä ratoja sijoittuen.


Sukulaiset

   i. Iso-Karhu
   sh, 162 cm, punarautias
  ii. Karjalan Ken   iii. Veke-Heke
  iie. Karjan Ara
  ie. Sievä Katariina   iei. Veli-Sissi
  iee. Uskon Kata
    e. Laasen Lissu
   sh, 160 cm, vaaleanpunarautias
  ei. K.K. Vehke   eii. Velikulta
  eie. Koren Katku
  ee. Laasen Eva   eei. S. Aprilli
  eee. Ennestiina

Killan isä on tunnettu kouluratsastuskilpailuista, koska se on sijoittunut niissä todella hyvin. Alussa Iso-Karhusta yritettiin saada estehevosta, mutta pienen jalkavamman jälkeen, tuumattiin ettei se sovi estehevoseksi. Kun Iso- Karhu alkoi viettämään eläkepäiviään, se siirrettiin siitokseen. Iso- Karhu on myös palkittu KTK 1’llä, ja se on tuottanut paljon hyviä jälkeläisiä, este kuten koulupuolellakin. Killan isän isä Karjalan Ken oli komea ruunikko ori, joka kilpaili paljon esteillä. Karjalan Ken sai paljon sijoituksia, ja myös erinomaisia jälkeläisiä, jota ovat pärjänneet hyvin kaikenlaisissa lajeissa. Karjalan Ken siirrettiin siitoskäyttöön jo 10- vuotiaana, ja sillä on todella paljon hyviä jälkeläisiä.

Killan isän emä Sievä Katariina on ollut enimmäkseen harraste hevosena, eikä ole kilpaillut hirveästi. Sievällä Katarinalla on kuitenkin kantakirjattu III- palkinnolla erinomaisesta luonteesta- ja rakenteesta. Sievä Katariina ehti kuitenkin varsoa vain kerran, koska se kuoli ähkyyn liiallisen kauramäärän takia. Killan isän isän isä Veke- Heke oli enimmäkseen ravikäytössä, ja sijoittui ihan hyvin ravikisoissa. Veke- Heken ennätys raveissa oli 2140 metrillä 33.4ke. Veke- Heken eläkkeelle jäädessä se siirtyi siitoskäyttöön, ja tuotti hyviä jälkeläisiä enimmäkseen ravipuolelle, mutta myös ratsupuolelle.

Killan isän isän emä Karjalan Ara oli lähinnä seura- ja työhevosena eräällä maatilalla. Karjalan Ara juoksi myös hieman raveissa, mutta ei sijoittunut erityisen hyvin. Karjalan Ara oli peltotöissä todella hyvä, ja oli kerran kyntöhevos- kilpailuissa, joissa se tuli toiseksi. Karjalan Ara sai pari jälkeläistä. Karjalan Ara eli hyvin vanhaksi, 36- vuotiaaksi. Killan isän emän isä Veli-Sissi oli tunnettu lukemattomista ravikisojen voitoistaan. Veli-Sissi voitti todella paljon erilaisia ravikisoja, ja sen ennätys oli 30.1ke. Veli-Sissiä käytettiin myös jalostukseen, jossa se tuotti todella paljon hyviä jälkeläisiä ravipuolelle. Syksyisin Veli-Sissi oli mukana heinänviemisessä tallille, ja muissa peltotöissä.

Killan isän emän emä Uskoton Kata oli pienikokoinen ja pippurinen Suomehevostamma maaseudulla. Uskotonta Kataa käytettiin pelto- ja metsätöihin ja se oli tunnettu kylässä uskomattomasta sinnikkyydestään. Aina säällä, kuin säällä se jaksoi vetää vaikka yksin isoja lasteja puita, mihin kuka tahansa hevonen ei olisi pystynyt. Uskoton Kata eli myös melko vanhaksi, ja sai neljä varsaa Sievän Katariinan lisäksi. Killan emä Laasen Lissu on sijoittunut hyvin koulukisoissa, ja näyttelyissä. Laasen Lissu on kantakirjattu I palkinnolla, ja se on synnyttänyt hyviä varsoja jälkeläiseksi. Kouluradoillaan Laasen Lissu oli ihan omassa elementissään, sen liikkeet ja tarkkavaisuus olivat uskomattomat. Laasen Lissu on vieläkin kouluratsastuskäytössä.

Killan emän isä K.K Vehke oli esteratojen konkari! Sen uskomatonta vauhtia ja todella hyvää hyppytyyliä oli ilo seurailla. K.K Vehke voitti- ja sijoittui todella monissa estekisoissa. K.K Vehke ehti olla vain puoli vuotta siitoskäytössä, kun se piti lopettaa vaikean puhkurin takia. Monet silti muistavat sen vielä uskomattomasta nopeudestaan. Killan emän emä Laasen Eva oli enemmänkin työhevosena, mutta sillä myös ratsastettiin paljon. Laasen eva oli todella vahva pienikokoiseksi hevoseksi, ja onnistui vetämään kärryjä vaikeassakin maastossa, eteenkin jos sillä sattui olemaan toinen vetohevonen kaverina. Laasen Eva sai vain kaksi varsaa, koska se kuoli tallipalossa 13- vuotiaana.

Killan emän isän isä Velikulta oli haka ravikisoissa ja peltotöissä. Ravikisoissa se juoksi lujaa, mutta se saattoi nostaa myös ikävän helposti laukan. Ori oli aina sitä mieltä, että hän saa aina tehdä sitä, miten itse haluaa. Peltotöissä Velikulta totteli hieman paremmin kuin raveissa, tosin joskus se saattoi lähteä omin neuvoin vetämään kärryjä tallilleppäin, koska se tylsistyi helposti. Velikulta oli myös siitoskäytössä, ja tuotti monia hyviä ravijälkeläisiä. Killan emän isän emä Koren Katku joutui jo nuorena menemään sotahevoseksi. Sodassa se kuljetti haavoittuneita ja ruokaa. Koren Katku oli kuitenkin myös voimakas tamma, ja monet sotamiehet kehuivat sitä vahvuudestaan. Parin sotavuoden jälkeen Koren Katku pääsi kuitenkin kotiin, ja sitä alettiin käyttämään ajanviettohevosena ratsastukseen, ja siitokseen.

Killan emän emän isä S. Aprilli oli hyvä ravikisoissa, ja loppuajasta se oli myös mukana sodassa. Ravikisoissa se juoksi nopeasti, ja sitä kutsuttiin yleensä ravimiesten kesken ’’Aprilli- konkariksi.’’ Hetken ajan S. Aprilli ehti olla siitoskäytössä, mutta se kuitenkin vietiin pian sotaan, jossa se kuoli valitettavasti tykinkuulasta. Monet muistavat vieläkin S. Aprillin lepinimestään, ja hyvistä jälkeläisistä. Killan emän emän emä Ennestiina oli todella pienikokoinen Suomenhevonen, ja sitä käytettiin lähinnä metsätöissä puitten kuljetuksessa. Ennestiina oli hyväkäytöksinen tamma, ja monet maatilan lapset hoisivat sitä mielellään. Ennestiina sai myös pari jälkeläistä, jotka myös omistavat sen lempeän luonteen.


Jälkeläiset

 Syntynyt  Varsan tiedot  Isä
15.7.2009 sh-t. Killan Susette Okan Simpauttaja
15.6.2009 sh-t. Killan Kaida Karmava
15.5.2009 sh-o. Killan Walton Nopsan Potku
15.4.2009 sh-t. Killan Vilve Vimma Vei
13.4.2009 sh-t. Vilma-Killa Vikkori
13.4.2009 sh-o. Killan Pekko Peltopyy
15.3.2009 sh-o. Killan Peleksi Peltopyy


 


Valmennukset

Gemsin yksityisestevalmennus 24.10.2009, 100 cm.
Killa vaikutti hieman tahmealta, joten lämmittelyssä ratsastaja sai tehdä paljon töitä, jotta se alkoi liikkua kunnolla eteen ja käyttämään myös takapäätään. Pikkuhiljaa tamma virkosi ja homma pelitti, joten siirryimme verkasta tositoimiin. Heti kolmiosaisella in and out -esteellä tuli pieniä kömmähdyksiä, kun tahti oli liian hidas ja Killa liian pitkässä muodossa. Tämän jälkeen ratsastaja alkoi tehdä enemmän töitä ja seuraava yritys oli jo paljon parempi. Koko valmennuksen ajan tamma oli turhan hitaalla tuulella, ja esteiden väleissä piti jatkuvasti ratsastaa eteen, jotta vauhtia riittäisi hyppyyn. Heti esteen jälkeen pitää muistaa ratsastaa reippaasti, jos ratsulla on kerta tapana hieman himmailla vauhtia. Hypyistä suoriuduitte oikein hyvin, sillä tammalla on kelpo hyppytyyli suomenhevoseksi ja se osasi myös tarkkailla itsenäisesti ponnistuspaikkaa. Innarin jälkeen yksikään puomi ei tipahtanut eikä kieltäytymisiä tullut. Joidenkin esteiden välillä teitte turhan pienen kulman seuraavalle esteelle, jolloin hyppy oli epävarma. Killa vaikuttaa kuitenkin rohkealta hevoselta, joka hyppää milloin vain. Valmennus meni hyvin, joskin vauhtia saa olla huomattavasti enemmän!

Karoliinan yksityiskouluvalmennus 1.6.2009, Vaativa B.
Killa asteli hyvin energisenä kentälle. Se pysyi kutenkin todella hyvin paikoillaan niin kauvan että pääsi selkään. Tamma innostui kuitenkin hieman liikaa kun maiskautit ja lähti lennokkaaseen raviin. Sait Killan kylläkin siirtymään käyntiin hyvin. Killa oli hyvin innoissaan kun otit ohjat käteen ja aloit taivutella sitä. Neiti oli ensin kääntyessään hieman vastaanpaneva, mutta hetken päästä se kuitenkin onnistui jo hyvin. Killa lähti liidokkaaseen raviinsa kun pyysit sitä ettenpäin. Tamma jatkoi tasaista ja hienoa menoa ja se teki hyvin ympyrät nyt myös ravissa. Killan askeleet hieman sekosivat kun se kiihdytti liikaa pohkeenväistössä. Toisella kerralla orin pohkeenväistötkin menivät hyvin, kun se ei kaahaillut. Tempon vaihtelut sujuivat hyvin ravissa. Laukassa tamma ryösti vähän, mutta se ei sen laukanvaihtoja vahingoittanut. Temponvaihtelut laukassa sujuivat myös ihan hyvin ellei mukaan lasketa muutamaa raviin siirtymistä. Valmennus sujui kokonaisuudessaan todella hyvin.

Rasmuksen yksityiskouluvalmennus 12.5.2009, Vaativa B
Killa oli jo heti alkutunnista hyvin energinen ja energiaa riitti koko tunnille. Olin suunnitellut tunnilla harjoiteltavaksi avo-ja sulkutaivustusta eri askelajeissa. Seurailin ekaksi parin yhteistyötä ja menemistä kun Wetched lämmitteli ja venytteli tammaa. Yhteistyö oli ihailtavaa ja tamma totteli jokaista apua hetkessä, kuin ajatuksesta. Pienten laukkaharjoitusten jälkeen aloimme treeneta taivutuksia niin, että toinen pitkä suora mentiin avo- ja toinen sulkutaivutusta. Tamma kuunteli ratsastajaansa herkeämättä ja kun edellinen tehtävä loppui tamma oli heti odottomassa uutta. Pääty-ympyrää laukatessa tamma meinasi välillä kaartaa ympyrän liian suureksi, mutta Wetched sai tamman kuitenkin pidettyä tamman haluamassaan kohdassa. Lopputunnista kokeilimme muutamaan otteeseen vielä peruuttamista ja pysähtymistä, mitkä sujuivat tammalta hyvin. Peruuttamisesta suoraan laukkaan ei meinannut onnistua, mutta parin kerran jälkeen sekin jo luonnistui.

Mönnin yksityiskouluvalmennus 9.5.2009, Vaativa B
Killa kulki hyvin heti alkutunnista eikä välittänyt mistään muusta kuin ratsastajasta. Tamma kulki hyvin eteenpäin ja selvitti hyvin voltit ja ympyrät. Myös ravissa tamma jatkoi myös sulavaa liikehdintäänsä ja osasi tehdä, myös avotaivutuksia. Killa selvitti myös aika vaativia liikkeitä, vaikka sen koulutaso ei välttämättä sitä luokkaa ole. Tamma osasi hienosti laukan vaihdot sekä hidastukset ja nopeennukset eri askellajeissa. Myös koottu ravi sujui hyvin ja tamma pysyi kuolaimella. Killaa oli ilokatsella sillä se ei kiinnittänyt mihinkään muuhun huomiota.


Kilpailut ja palkintokaappi

VIR MVA Ch arvonimi myönnetty vuonna 2009.

Suomenhevoskantakirjan huhtikuun tilaisuus 30.04.2009
17p + 19p + 16p + 18p = KTK-II

Kouluratsastusjaoksen toukokuun laatuarvostelutilaisuus 24.5.2009
27 + 10 + 15 + 30 + 2p = KRJ-II

Esteratsastusjaoksen lokakuun laatuarvostelutilaisuus 24.10.2009
12 + 35 + 20 + 20 + 0 + 15 + 3 = ERJ-II

Suomenhevosten I laatuarvostelutilaisuus 17.11.2009
19 + 13 + 18 + 11 + 20 + 8 = I-palkinto, tilaisuuden paras tamma

Suomenhevosten epävirallinen rakennearvostelutilaisuus 8.11.2009
Hyvä rotu- ja sukupuolileima. Kevyt. Kaunis pää. Hyvä kaula. Riittävä säkä. Pysty lapa. Tiivis runko. Pyöreä, mutta melko pieni takaosa. Ej taipuneet polvet. tj hyväasentoiset = II palkinto

NJ-näyttelyt

07.4.2009 Raadelman hevostila > MVAsert, pt. Kati K.
03.4.2009 Vihkala > MVAsert, pt. Peppi S.
20.3.2009 Ivor Arabianwarmbloods > MVAsert, pt. Kati K.
15.3.2009 Vanilla Sojourn, IRTOsert > pt. Maria A.

Ratsastuskilpailut

KRJ-kouluratsastus, 45 sijoitusta
12.03.2009 Etulinjan Suomenratsut, KRJ-kouluratsastus: Vaativa A (5/50)
16.03.2009 Aworei, KRJ-kouluratsastus: Vaativa A (2/30)
17.03.2009 Gotham Warmbloods, KRJ-kouluratsastus: Vaativa A (6/60)
18.03.2009 Jerry, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (2/50)
22.03.2009 Jerry, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (5/50)
28.03.2009 Ryss it! Factory, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (1/100)
18.03.2009 Jerry, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (2/50)
21.03.2009 Jerry, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (5/50)
25.03.2009 Silence, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (2/30)
27.03.2009 Jerry, KRJ-kouluratsastus: Vaativa A (4/50)
27.03.2009 Jerry, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (7/50)
30.03.2009 Vihkala, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (2/30)
02.04.2009 Vihkala, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (1/30)
05.04.2009 Hämypuro, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (3/80)
10.04.2009 Hämypuro, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (5/80)
11.04.2009 Hämypuro, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (8/80)
04.04.2009 Vihkala, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (2/34)
06.04.2009 Vihkala, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (5/34)
07.04.2009 Vihkala, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (1/34)
17.04.2009 Vintage Arabians, KRJ-kouluratsastus: Vaativa A (3/50)
18.04.2009 Vintage Arabians, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (2/50)
22.04.2009 Stonegarden, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (5/50)
11.04.2009 Gräslund, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (2/50)
12.04.2009 Gräslund, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (5/50)
15.04.2009 Gräslund, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (2/50)
16.04.2009 Vihkala, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (2/30)
19.04.2009 Vihkala, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (3/30)
20.04.2009 Rajaton, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (3/50)
21.04.2009 Rajaton, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (5/50)
22.04.2009 Rajaton, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (2/50)
21.04.2009 Headway, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (5/50)
25.04.2009 Moondance, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (3/40)
27.04.2009 Moondance, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (4/40)
27.04.2009 Moondance, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (5/40)
03.05.2009 Barrier Stall, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (5/30)
19.05.2009 Barrier Stall, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (4/30)
22.05.2009 Rowland, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (3/50)
29.05.2009 Rowland Trakehners, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (5/50)
16.06.2009 Vintage Arabians, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (5/50)
16.06.2009 Aworei, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (5/40)
17.06.2009 Aworei, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (2/40)
18.06.2009 Aworei, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (1/40)
24.06.2009 Aworei, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (6/40)
26.06.2009 Aworei, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (6/40)
15.06.2009 Evergrey, KRJ-Cup: Vaativa A (27/287)

ERJ-esteratsastus, 66 sijoitusta
11.03.2009 Piruntaival, ERJ-esteratsastus: 100 cm (5/50)
14.03.2009 Renaissancessa, ERJ-esteratsastus: 100 cm (1/30)
16.03.2009 Renaissancessa, ERJ-esteratsastus: 100 cm (2/30)
19.03.2009 Renaissancessa, ERJ-esteratsastus: 100 cm (1/30)
20.03.2009 Aworei, ERJ-esteratsastus: 100 cm (4/30)
21.03.2009 Aworei, ERJ-esteratsastus: 100 cm (3/30)
22.03.2009 Malsamo, ERJ-esteratsastus: 100 cm (3/30)
28.03.2009 Aworei, ERJ-esteratsastus: 100 cm (5/30)
20.03.2009 Silence, ERJ-esteratsastus: 100 cm (2/40)
25.03.2009 Silence, ERJ-esteratsastus: 100 cm (1/40)
13.03.2009 Step Riders, ERJ-esteratsastus: 100 cm (6/50)
15.03.2009 Dutch Warmblood, ERJ-esteratsastus: 100 cm (4/30)
19.03.2009 Malsamo, ERJ-esteratsastus: 100 cm (3/16)
20.03.2009 Santo, ERJ-esteratsastus: 100 cm (6/50)
20.03.2009 Viehättävä, ERJ-esteratsastus: 100 cm (6/60)
21.03.2009 Unhola, ERJ-esteratsastus: 100 cm (5/50)
21.03.2009 Holdgate Farm, ERJ-esteratsastus: 100 cm (2/40)
22.03.2009 Viola, ERJ-esteratsastus: 100 cm (1/50)
23.03.2009 Vihkala, ERJ-esteratsastus: 100 cm (2/60)
25.03.2009 Vihkala, ERJ-esteratsastus: 100 cm (3/60)
26.03.2009 Vihkala, ERJ-esteratsastus: 100 cm (7/60)
28.03.2009 Vihkala, ERJ-esteratsastus: 100 cm (5/60)
01.04.2009 Silence, ERJ-esteratsastus: 100 cm (4/30)
04.04.2009 Vihkala, ERJ-esteratsastus: 100 cm (1/30)
28.03.2009 Stud Monument, ERJ-esteratsastus: 100 cm (8/100)
11.04.2009 Stud Monument, ERJ-esteratsastus: 100 cm (10/100)
01.04.2009 Aworei, ERJ-esteratsastus: 100 cm (3/30)
07.04.2009 Total Nino, ERJ-esteratsastus: 100 cm (2/30)
09.04.2009 Total Nino, ERJ-esteratsastus: 100 cm (1/30)
10.04.2009 Total Nino, ERJ-esteratsastus: 100 cm (2/30)
08.04.2009 Gräslund, ERJ-esteratsastus: 100 cm (7/50)
11.04.2009 Gräslund, ERJ-esteratsastus: 100 cm (4/50)
16.04.2009 Vihkala, ERJ-esteratsastus: 100 cm (3/30)
21.04.2009 Vihkala, ERJ-esteratsastus: 100 cm (5/30)
21.04.2009 Amable, ERJ-esteratsastus: 100 cm (3/30)
03.05.2009 Barrier Stall, ERJ-esteratsastus: 100 cm (5/30)
04.05.2009 Barrier Stall, ERJ-esteratsastus: 100 cm (2/30)
18.05.2009 Paroiso Showjumpers, ERJ-esteratsastus: 100 cm (5/30)
20.05.2009 Paroiso Showjumpers, ERJ-esteratsastus: 100 cm (1/30)
21.05.2009 Jefton Ponies, ERJ-esteratsastus: 100 cm (1/60)
22.05.2009 Jefton Ponies, ERJ-esteratsastus: 100 cm (4/60)
18.05.2009 Stewart, ERJ-esteratsastus: 100 cm (7/50)
19.05.2009 Briton's Farm, ERJ-esteratsastus: 100 cm (1/100)
22.05.2009 Briton's Farm, ERJ-esteratsastus: 100 cm (2/100)
05.06.2009 Barrier Stall, ERJ-esteratsastus: 100 cm (1/30)
06.06.2009 Barrier Stall, ERJ-esteratsastus: 100 cm (2/30)
15.06.2009 Lexington, ERJ-esteratsastus: 100 cm (5/30)
16.06.2009 Lexington, ERJ-esteratsastus: 100 cm (1/30)
18.06.2009 Lexington, ERJ-esteratsastus: 100 cm (5/30)
20.06.2009 Lexington, ERJ-esteratsastus: 100 cm (5/30)
20.06.2009 Lexington, ERJ-esteratsastus: 100 cm (4/30)
22.06.2009 Lexington, ERJ-esteratsastus: 100 cm (1/30)
23.06.2009 Lexington, ERJ-esteratsastus: 100 cm (5/30)
01.07.2009 Reeyah Ponies, ERJ-esteratsastus: 100 cm (3/40)
02.07.2009 Kieletty, ERJ-esteratsastus: 100 cm (7/50)
30.06.2009 VF Miniatures, ERJ-esteratsastus: 90 cm (5/71)
03.07.2009 Kruunuvaara, ERJ-esteratsastus: 100 cm (4/19)
05.07.2009 Barrier Stall, ERJ-esteratsastus: 100 cm (1/20)
06.07.2009 Barrier Stall, ERJ-esteratsastus: 100 cm (1/20)
06.07.2009 Barrier Stall, ERJ-esteratsastus: 100 cm (1/20)
07.07.2009 Hafrena, ERJ-esteratsastus: 80 cm (2/60)
07.07.2009 Barrier Stall, ERJ-esteratsastus: 100 cm (2/20)
08.07.2009 Barrier Stall, ERJ-esteratsastus: 100 cm (3/20)
09.07.2009 Barrier Stall, ERJ-esteratsastus: 100 cm (4/20)
10.07.2009 Barrier Stall, ERJ-esteratsastus: 100 cm (1/20)
12.07.2009 Barrier Stall, ERJ-esteratsastus: 100 cm (4/20)

KERJ-kenttäratsastus, 1 sijoitus
14.04.2009 Hämypuro, KERJ-kenttäratsastus: harrasteluokka (2/60)

Porrastetut
18.05.2009 KK Bailador, VVJ-valjakkoajo: Noviisi koulukoe (1/30)