VIR MVA Ch Slipjek's Kimena VH-57002

VIR MVA Ch myönnetty vuonna 2007
Kuollut 1.7.2010

Nimi Slipjek's Kimena, eli Ani Rotu Arabialainen puoliverinen
Syntymäaika 25.8.2007 (VHKR) Sukupuoli Tamma
Väri & veriprosentti Tummaruunikko, 50% ox Säkäkorkeus 165 cm
Painotus Yleispainotteinen Koulutustaso Vaativa A, 120 cm
Kasvattaja Kati K. (Slipjek) Omistaja Cery

Kyseessä on virtuaalihevonen
Täyttänyt 4 vuotta 25.12.2007

Yleisesti Ani on todella rauhallinen ja ystävällinen. Se viihtyy muiden hevosten seurassa, muttei ole riippuvainen kenestäkään. Tamma ei pure eikä potki, ja päästää muut hevoset samalle heinäkasallekin syömään. Vaikka Ani onkin ystävällinen, se ei anna muiden pomottaa itseään. Ihmisiä se kuitenkin kunnioittaa, eikä tekisi tuntemilleen ihmisille mitään pahaa. Tarhassa tamma usein vain seisoskelee kaikessa rauhassa, mutta kirpeällä pakkasilmalla se saattaa laukata pukkilaukkaa tarhaa ympäri. Tarhasta Ani on useimmiten helppo hakea, sillä se seisoo kiltisti paikoillaan ja odottaa, että hoitaja saa sille riimun päähän. Joskus se saattaa kuitenkin yrittää leikkiä hippaa, mutta kun leikkiin ei lähde mukaan, se pysähtyy ja antaa ottaa itsensä kiinni. Taluttaessa tamma kävelee kiltisti vierellä.

Hoitaessa Ani seisoo kiltisti paikoillaan ja antaa hoitajan harjata itseään kaikessa rauhassa. Joskus se saattaa vähän luimistella, jos sitä ärsyttää jokin, mutta muuta se ei tee. Kimuli kutiaa helposti mahan alta, ja tykkää, kun sitä harjataan oikein kunnolla. Kavioita tamma ei aina nosta kovin helposti, mutta päättäväisyydellä sen jalat saa helposti nousemaan. Kun sen jalan saa ylös, Ani saattaa aluksi koittaa laskea sitä heti alas, mutta kun ei anna sen pomottaa itseään, kaikki sujuu kyllä hyvin. Satuloidessa Ani saattaa joskus pullistella, mutta useimmiten kaikki sujuu ihan hyvin. Suitsiessa se saattaa nostella päätään niin ylös kun saa, mutta hetken kuluttua se jo laskee päänsä alas. Ani ei aina avaa suutaan kuolaimille.

Ratsastaessa Ani saattaa olla aluksi todella laiska ja kankea. Se yrittää usein kääntyä keskelle kenttää, ja yrittää saada ratsastajan luovuttamaan. Mutta jos pysyy tomerana selässä eikä luovuta, tamma alkaa heräämään pikku hiljaa. Tamma on melko herkkä suustansa, mutta pohjeavuille se ei ole kauhean herkkä. Laukassa Ani onkin jo niin hereillä, että välillä saattaa tulla muutamia pukkejakin. Anin askeleet ovat pehmeitä ja tasaisia, käynti on vähän lyhyttä. Laukka on todella mukavaa, rullaavaa ja tasaista. Ravikin on kyllä ihan kohtalaista, mutta jos tamma alkaa kiirehtimään, ravista tulee vähän pomppivaa. Kouluratsastuksessa Ani kyllästyy melko helposti, mutta kun pitää tehtävät vaihtelevina, sillä pysyy kiinnostus paremmin. Esteitä se tykkää hypätä, mutta usein kokeilee, onko ratsastaja hereillä. Se saattaa aluksi mennä reippaasti esteelle, mutta kieltää ilman mitään syytä. Silloin kannattaa antaa kunnolla pohjetta ennen estettä, jos tuntuu että tamma meinaa hidastaa. Maastossa Ani viihtyy. Se tykkää laukata lujaa, varsinkin kilpaa muiden kanssa. Se on melko herkkä pukittelemaan, mutta kun mennään tarpeeksi lujaa, pukitkin jäävät. Se kävelee heti alkulenkistä reippaasti, ja ravissa sitä saa aika paljon pidätellä. Luonteesta kiitos Sofialle.

i. Kiefer GER
ERJ-II, YLA2, esiKTK
holst, 172 cm, VH-15264
ii. Kleofas iii. Petrides
iie. Kenndall
ie. Lucienda iei. Lorenzo
iee. Enedine
e. Yasameena ox
ox, 148 cm, ei rekisterissä
ei. Benipe ox eii. Bes ox
eie. Asenath ox
ee. Yasmeen ox eei. Yabiss ox
eee. Shams ox

Slipjek's Kimenan isänisä, tummanpunaruunikko ori Kleofos, kilpaili esteillä lähinnä luokissa 140-160. Komea ori jäi eläkkeelle 17 vuoden iässä ja astui myöhemmin yli kaksikymmentä tammaa. Ori tuli tunnetuksi hyvin varovaisesta hyppytyylistään sekä massiivisesta laukastaan. Luonteeltaan se oli luottavainen ja hyvä kisakumppani.

Slipjek's Kimenan ruunikko isänisänisä Petrides, kilpaili myös esteillä, tosin ei läheskään kovin kauaa. Petrideksille oli juuri alkanut tulla mainetta, kunnes eräissä kisoissa sen jalka murtui ratsastusonnettomuudessa. Jalka kyllä parani aikanaan, mutta nyt orin piti unohtaa esteet, koska jalka ei enään välttämättä olisi kestänytkään... Joten siitä tuli jalostusori. Varsoja Petrides sai päälle kymmenen ja se osoittautui loistavaksi periyttäjäksi.

Punaruunikko tamma, Anin isänisänemä, Kenndall oli myös vanha kisahevonen esteiltä. Kenndall kilpaili vähän, koska se ei ollut aivan loistava vaan joskus suoritukset menivät hyvin ja joskus taas eivät. Lopulta omistaja myi tamman eteenpäin eräällä ratsastuskoulun omistajalle. Omistaja oli kuullut sen miellyttävästä luonteesta ja osti sen ratsastuskoululle tuntihevoseksi, jona Kenndall on viihtynyt erityisen hyvin lapsirakkaan luonteensa ansiosta.

Ruunikko tamma Lucienda, Anin isänemä, oli esikoistaan Kieferiä selvästi kevytrakenteisempi. Valitettavasti tamman lupaava ura loppui nopeasti, koska se loukkasi etujalkansa estekilpailuissa. Luciendan kasvattaja tiesi, että siitä voisi tulla jotain suurta, niin kuin sen vanhemmatkin olivat. Loukkaantumisen jälkeen esteet täytyi unohtaa, ja sitä alettiin käyttää holsteiner-jalostuksessa. Tammalla kisailliin silloin tällöin myös koulua helppo A-tasolla.

Slipjek's Kimenan isänemänisä tummanruunikko ori Lorenzo, jätti jälkeensä muutama vuosi sitten mainion kisan uransa. Lorenzolla oli aivan omaa luokkaansa oleva upea ponnistus. Lorenzo ylitti esteitä monen monta kertaa lähinnä luokassa 150cm. Nykyisin herra viettää ansaittuja eläkepäiviään kasvattajansa luona. Vanhoilla päivillänsä se astui myös muutamia tammoja ja yhteensä orilla on jälkeläisiä yli kaksikymmentäviisi kappaletta.

Enedine, Slipjek's Kimenan ruunikko isänemänemä. Tätä tammaa parempi rakenteista oli silloin vaikea löytää! Sen pää oli elegantti ja siro, jalat olivat sopusuhtaiset muuhun rakenteeseen verrattuna. Ja sillä oli pitkä ja silkkinen harja. Tamman vetovoima ei perustunut ainoastaan rakenteeseen, se oli luonteeltaan hyvin miellyttämishaluinen sekä rauhallinen. Ja sen hyppyt olivat ihmeellisiä. Se lensi esteiden yli korkeassa kaaressa. Tamma viettää eläkepäiviään nykyisin kasvattajansa tallilla. Varsoja sille ei syntynyt kuin kaksi.

Benipe ox, Slipjek's Kimenan rautias emänisä, joka oli säkäkorkeudeltaan 150cm. Benipe kilpaili lähinnä vaativassa matkaratsastuksessa, johon totta vie tarvitaan voimia, ja niitähän Benipellä riitti. Voitettuaan monen monta matkaratsastuskilpailua omistaja jätti Benipen kisaeläkkeelle. Benipe sai monta varsaa, jotka ovat kaikki enemmän tai vähemmän menestyneitä matkaratsastuksen parissa. Orin hienosta suvusta löytyy myös monia harvinaisempia nimiä.

Benipe oxin isä, Bes ox, joka on Slipjek's Kimenan emänisänisä, edustaa tätä harvinaisempaa linjaa. Rautias Bes kilpaili myös matkaratsastuksessa, niin kuin Benipe. Bes oli Lähin-Idän upeimpia oreja, valitettavasti upea Bes kuoli nuorena eräässä onnettomuudessa. Ori kerkesi kuitenkin jättää monta hienoa jälkeläistä, jotka kisailevat melkeinpä kaikki matkaratsastuksessa. Säkäkorkeudeltaan Bes ylitti juuri ja juuri 151cm rajan.

Slipjek's Kimenan emänisänemä, tummanrautias tamma Asenath ox, ei juurikaan kilpaillut muussa kuin kouluratsastuksessa, luokkassa helppo A, eikä siinäkään kovin paljoa... Asenathasta ei oikein ollut kisahevoseksi. Luonteeltaan se touhukas ja höpsö. Asenatha sai ensimmäisen varsansa ollessaan vain 4-vuotias. Sen jälkeen se on saannut kiittettävät seitsemän varsaa lisää. Viimeiset vuotensa se vietti omistajansa hoivissa.

Kaunis kimo tamma Yasmeen ox, Slipjek's Kimenan emänemä, on laukkakilpailuissa loistavasti menestynyt arabi. Yasmeena tunnetiin huimasta nopeudesta ja loistavasta kestävyydestä. Säkäkorkeudeltaan tamma oli 149 cm, eli ei kovinkaan korkea, mutta juoksee silti kuin isompikin täysiverinen. Jälkeläisiä Yasmeena on jättänyt jälkeensä neljä kappaletta. Eläkkeelle jäätyään se on asustellut omistajansa luonna.

Yabiss ox, kimo Slipjek's Kimenan emänemänisä, joka on kilpaillut sekä laukkakilpailuissa että estekilpailuissa. Ensi alkuun orilla yritettiin kilpailla laukkakilpailuissa, mutta Yabiss oli niin säikky, ettei sitä saatu edes lähtöporttiin, ja silloin päätettiin luopua sen koulutuksesta laukkakilpailuihin. Myöhemmin sen nykyiset omistajat näkivät sen taannoin hyppäävän korkean aidan yli ja he alkoivat kouluttaa siitä estehevosta. Säkäkorkeutta orilta löytyi 155cm. Varsoja sille teetettiin muutamia.

Slipjek's Kimenan rautias emänemänemä Shams ox, joka oli säkäkorkeudeltaan 153cm. Shams edustaa upeita täysiverisiä laukkahevosia. Tamman rakenne on kuin luotu laukkaurheilulle. Shams rakastaa yli kaiken laukkaamista, sen näkee jo kaukaa. Tamma nauttii radalla olemisesta ja se nauttii siitä, kun se huomaa olevansa paras. Ratsastaessa se tottelee apuja nopeasti ja kyllä muutenkin herkkä avuille. Luonteeltaan Shams on tulinen, joka kyllä sopiikin mainiosti laukkahevoselle. Varsoja tammalle on kertynyt kolme kappaletta. Sukuselvityksestä kiitos Carmillalle.

Jälkeläiset

s. 8.5.2009, fwb-t. Synd Starshine (i. Domiro T'aimer)
s. 20.4.2009, fwbo. Synd Routician (i. Routivio Adoro)
s. 11.2.2009, awb-t. Aworei Lettu (i. Tutankhamon Nar)
s. 18.10.2007, awb-o. Slipjek's Rashad (i. Rasheed Aziz)

NJ-näyttelyt

VIR MVA Ch arvonimi myönnetty vuonna 2007.

12.9.2007 K Gård > irtoSERT (BIS2), pt. Siina K.
24.9.2007 Slipjek > irtoSERT (BIS2), pt. Jenna H.
28.10.2007 Slipjek > MVAsert (BIS1), pt. Eija P.
29.10.2007 Slipjek > MVAsert (siirtt BIS2:lta), pt. Jaana L.

Ratsastuskilpailut

KRJ-kouluratsastus, 62 sijoitusta
02.11.2007 Slipjek, KRJ-kouluratsastus: KN Special (03/13)
02.11.2007 Slipjek, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (01/14)
06.10.2007 Slipjek, KRJ-kouluratsastus: Helppo A (03/13)
06.10.2007 Slipjek, KRJ-kouluratsastus: Vaativa A (03/13)
06.10.2007 Slipjek, KRJ-kouluratsastus: Vaativa A (01/13)
06.10.2007 Slipjek, KRJ-kouluratsastus: Vaativa A (02/13)
24.09.2007 Slipjek, KRJ-kouluratsastus: Helppo B (02/09)
24.09.2007 Slipjek, KRJ-kouluratsastus: Helppo A (03/09)
24.09.2007 Slipjek, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (01/09)
24.09.2007 Slipjek, KRJ-kouluratsastus: Helppo B (02/09)
24.09.2007 Slipjek, KRJ-kouluratsastus: Vaativa A (02/10)
29.11.2007 Slipjek, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (03/16)
29.11.2007 Slipjek, KRJ-kouluratsastus: KN Special (04/17)
29.11.2007 Slipjek, KRJ-kouluratsastus: Helppo A (01/17)
29.11.2007 Slipjek, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (01/16)
29.11.2007 Slipjek, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (02/16)
07.12.2007 Slipjek, KRJ-kouluratsastus: KN Special (03/18)
07.12.2007 Slipjek, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (04/18)
07.12.2007 Slipjek, KRJ-kouluratsastus: Helppo A (03/18)
07.12.2007 Slipjek, KRJ-kouluratsastus: Vaativa A (03/18)
07.12.2007 Slipjek, KRJ-kouluratsastus: Helppo B (04/18)
07.12.2007 Slipjek, KRJ-kouluratsastus: KN Special (01/18)
07.12.2007 Slipjek, KRJ-kouluratsastus: Helppo A (03/18)
20.12.2007 Slipjek, KRJ-kouluratsastus: KN Special (05/40)
20.12.2007 Slipjek, KRJ-kouluratsastus: Helppo B (02/40)
20.12.2007 Slipjek, KRJ-kouluratsastus: Helppo A (02/38)
24.02.2009 Acantha Farm, KRJ-kouluratsastus: KN Special (01/100)
25.03.2009 Aworei, KRJ-kouluratsastus: Vaativa A (05/30)
26.03.2009 Aworei, KRJ-kouluratsastus: Vaativa A (04/30)
28.03.2009 Aworei, KRJ-kouluratsastus: Vaativa A (05/30)
30.03.2009 Aworei, KRJ-kouluratsastus: Vaativa A (02/30)
15.03.2009 Ryss it ! factory, KRJ-kouluratsastus: Helppo C (06/100)
19.03.2009 Ryss it ! factory, KRJ-kouluratsastus: Helppo C (08/100)
20.03.2009 Ryss it ! factory, KRJ-kouluratsastus: Helppo B (06/100)
21.03.2009 Ryss it ! factory, KRJ-kouluratsastus: Helppo C (09/100)
21.03.2009 Evergrey, KRJ-kouluratsastus CUP: Vaativa A (18/401)
07.04.2009 Aworei, KRJ-kouluratsastus: Vaativa A (04/30)
11.04.2009 Aworei, KRJ-kouluratsastus: Grand Prix (02/30)
11.04.2009 Aworei, KRJ-kouluratsastus: Grand Prix (02/30)
12.04.2009 Aworei, KRJ-kouluratsastus: Grand Prix (05/30)
13.04.2009 Aworei, KRJ-kouluratsastus: Grand Prix (04/30)
15.04.2009 Aworei, KRJ-kouluratsastus: Grand Prix (04/30)
20.04.2009 Aworei, KRJ-kouluratsastus: Grand Prix (02/30)
21.04.2009 Aworei, KRJ-kouluratsastus: Grand Prix (04/30)
22.04.2009 Aworei, KRJ-kouluratsastus: Grand Prix (01/30)
23.04.2009 Aworei, KRJ-kouluratsastus: Grand Prix (04/30)
24.04.2009 Aworei, KRJ-kouluratsastus: Grand Prix (02/30)
24.04.2009 Aworei, KRJ-kouluratsastus: Grand Prix (04/30)
28.05.2009 Rowland Trakehners, KRJ-kouluratsastus: Vaativa A (5/50)
06.06.2009 Vintage Arabians, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (6/40)
19.06.2009 Vintage Arabians, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (6/50)
05.06.2009 Barrier Stall, KRJ-kouluratsastus: Vaativa A (4/30)
11.06.2009 Barrier Stall, KRJ-kouluratsastus: Vaativa A (3/30)
13.06.2009 Barrier Stall, KRJ-kouluratsastus: Grand Prix (1/30)
17.06.2009 Mistake, KRJ-kouluratsastus: Vaativa A (5/50)
18.06.2009 Mistake, KRJ-kouluratsastus: Vaativa A (5/50)
27.06.2009 O'Polo WB, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (2/40), 78.403%
28.06.2009 O'Polo WB, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (3/40), 80.021%
30.06.2009 Safir, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (6/100)
30.06.2009 Safir, KRJ-kouluratsastus: Vaativa A (5/100)
02.07.2009 Barrier Stall, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (2/30)
03.07.2009 Barrier Stall, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (2/30)
07.07.2009 Barrier Stall, KRJ-kouluratsastus: Vaativa B (4/30)

ERJ-esteratsastus, 33 sijoitusta
23.03.2009 Aworei, ERJ-esteratsastus: 110 cm (01/30)
20.02.2009 Acantha Farm, ERJ-esteratsastus: 150 cm (10/87)
18.05.2009 Barrier Stall, ERJ-esteratsastus: 100 cm (3/30)
18.05.2009 Barrier Stall, ERJ-esteratsastus: 120 cm (5/30)
20.05.2009 Barrier Stall, ERJ-esteratsastus: 100 cm (5/30)
21.05.2009 Barrier Stall, ERJ-esteratsastus: 120 cm (5/30)
19.05.2009 Stewart, ERJ-esteratsastus: 100 cm (3/50)
20.05.2009 Ramonase, ERJ-esteratsastus: 100 cm (1/30)
29.05.2009 Barrier Stall, ERJ-esteratsastus: 100 cm (2/30)
06.06.2009 Destination Hades, ERJ-esteratsastus: 100 cm (1/81)
07.06.2009 Barrier Stall, ERJ-esteratsastus: 100 cm (5/30)
12.06.2009 Barrier Stall, ERJ-esteratsastus: 100 cm (1/30)
13.06.2009 Barrier Stall, ERJ-esteratsastus: 100 cm (5/30)
15.06.2009 Lexington, ERJ-esteratsastus: 110 cm (2/30)
15.06.2009 Lexington, ERJ-esteratsastus: 120 cm (3/30)
19.06.2009 Lexington, ERJ-esteratsastus: 110 cm (2/30)
21.06.2009 Lexington, ERJ-esteratsastus: 120 cm (1/30)
22.06.2009 Lexington, ERJ-esteratsastus: 120 cm (4/30)
21.06.2009 Barrier Stall, ERJ-esteratsastus: 120 cm (5/30)
21.06.2009 Barrier Stall, ERJ-esteratsastus: 120 cm (2/30)
23.06.2009 Barrier Stall, ERJ-esteratsastus: 120 cm (1/30)
28.06.2009 VF Miniatures, ERJ-esteratsastus: 90 cm (3/66)
02.07.2009 VF Miniatures, ERJ-esteratsastus: 90 cm (4/72)
03.07.2009 Hafrena, ERJ-esteratsastus: 90 cm (1/60)
04.07.2009 Barrier Stall, ERJ-esteratsastus: 100 cm (4/20)
04.07.2009 Barrier Stall, ERJ-esteratsastus: 100 cm (3/20)
05.07.2009 Hafrena, ERJ-esteratsastus: 80 cm (6/60)
05.07.2009 Barrier Stall, ERJ-esteratsastus: 100 cm (3/20)
07.07.2009 Barrier Stall, ERJ-esteratsastus: 100 cm (1/20)
09.07.2009 Barrier Stall, ERJ-esteratsastus: 100 cm (1/20)
10.07.2009 Barrier Stall, ERJ-esteratsastus: 100 cm (2/20)
10.07.2009 Barrier Stall, ERJ-esteratsastus: 100 cm (3/20)
11.07.2009 Barrier Stall, ERJ-esteratsastus: 100 cm (2/20)

Valmennukset

Alexiina C.:n kouluvalmennus 9.7.2009, Vaativa A.
Ani polki jalkaansa lämmittelyssä. Se kiukutteli ja pureskeli kuolaimia hermostuneena. Ravin aikana se yritti kääntyillä ja pysähdellä, mutta ratsastaja ei antanut periksi. Kun päästiin tekemään kunnon harjoituksia, yhtäkkiä kaikki äkäisyys häipyi sen sileäntie ja Ani oikeasti keskittyi toteuttamaan apuja. Tosin vasta tunnin lopuksi se oli niin hyvin lämmennyt ja vertynyt, että alkoi liikkua uskomattoman kauniisti. Ryhti oli hyvä. Ani taipui pehmeästi ja vaikka välillä ?luiskahti? ratsastajan alta pois, se oli helppo ottaa takaisin käteen. Oikeastaan Ani toimi todella nätisti pelkällä istunnalla, että ohjastuntuma saattoi jäädä hyvinkin hentoiseen. Siirtymisiä on hyvä harjoittaa vielä lisää, jotta niihin tulee tarkennusta. Muuten erittäin lahjakas ja lupaava hevonen!

Webbenian kouluvalmennus 7.6.2009, Vaativa A.
Otimme aiheeksi takaosakäännökset. Aluksi tamma oli todella kankea, enkä ikinä olisi uskonut sen olevan vaativan tason kouluratsu. Totuus kuitenkin paljastui, kun hevonen heräsi. Se kuunteli korvat heiluen ratsastajaa ja yritti tehdä niin paljon kuin pystyi. Jouduin patistamaan pohkeiden käytössä, mutta muuten hommat hoituivat ilman suuria murheita. Kun siirryimme treenaamaan takaosakäännöksiä, olin ihmeissäni. Ratsastajalla ei ollut mitään mahdollisuuksia koota hevosta, sillä se punki lapansa koko ajan ulkopohkeen ohi.Kun kokoaminen lopulta onnistui, ensimmäiset käännökset eivät olleet parhaasta päästä. Kolmen tai neljän yrityksen jälkeen tuli esityskelpoisia käännöksiä, joten käskin ratsastajan kiittää hevosta ja loppuverkata se kaikessa rauhassa.

Helenin estevalmennus 15.6.2009, 120 cm.
Pystyttelin kentällä verryttelyesteitä, kun tulit Anin kanssa paikalle. Otitte alkuun pari kierrosta käyntiä ja ravia uralla, jonka aikana ehdin rakentaa pari 60 senttimetrin pystyä. Tamma hidasteli alkuun, mutta innostui esteistä.

Ensimmäisellä hypyllä Ani hidasteli, ja hyppäsi liian kaukaa. Puomi tippui, joka näytti olevan yllätys tammalle. Toisen pystyn ylititte hienosti, reippaammin ja varmemmin. Odottelitte hetken uralla ravissa, kun nostin esteitä vajaaseen metriin. Ensimmäinen metrin puomi lähestulkoon tippui, sillä hypystä oli tullut tiukan käännöksen takia vino. Kehotin sinua hidastamaan aavistuksen tamman vauhtia, sillä nopeusmittariin oli alkanut kertyä turhaa vauhtia. Nostin molemmat esteet 120 senttimetriin, ja tein suoralla olevasta pystystä okserin. Vauhdin hidastuessa keskityitte molemmat enemmän, ja hypyistä tuli pehmeitä.

Loppuverryttelyksi lähditte Anin kanssa köpöttelemään maastoon, olihan tänään sentään upea keli aurinkoineen kaikkineen. Korjasin kentältä esteet pois.

Johannan kouluvalmennus 26.5.2009, Vaativa A.
Kun saavuin valmentamaan Wetchediä ja Ania, oli kaksikko jo alkuverrytellyt, mikä oli ehkä hyväkin asia, olin kuullut että Ani olisi hieman laiskanpuoleinen ja hitaasti syttyvä. Otimme aluksi perus ravityöskentelyä, ja aloin kunnolla tutkimaan ratsukon työskentelyä. Wetchedin istunta oli kiitettävän arvoinen, eikä istunnasta löytynyt sen kummempia korjailuja pikkuvirheiden lisäksi. Huomasin kuitenkin, että Wetched ottaa aika paljon tukea tamman suusta, ja se vaikeutti työskentelyä, etenkin muotoon hakeutumista ja asetusta hevosen kannalta. Asia korjaantui nopeasti, kun korjasimme ratsastajan istuntaa ottamalla jalustimet kaulalle.

Laukkatyöskentely alkoi näyttää jo joltakin, kun Ani syttyi. Muutama pukituskin nähtiin, eihän sille voi muuta kuin nauraa kun huomaa, että hevosella on hauskaa! Wetched työskenteli myös hyvin ja siirryimme harjoittelemaan koottua laukkaa. Ani otti heti pari hyvää koottua askelta, mutta ratsastaja tuntui olevan vähän unessa, jolloin tamma heitti leikiksi. Pienen palautteen jälkeen työskentely alkoi taas sujua ja ratsastajakin oli hereillä ;) Pikku hiljaa Anikin alkoi rentoutua ja näin ollen muotoonhaku alkoi sujua hyvin ja tamma pysyi muodossa paremmin kuin hyvin! Myös ratsastaja alkoi ratsastamaan tammaa enemmän istunnalla kuin suusta kiskomalla, ja sekin paransi tamman työskentelyä hyvin paljon.

Loppuverryttelynä otimme vielä ravissa avotaivutuksia ja pohkeenväistöä, mikä sujui yllättävän hyvin. Ani oli heti lähdössä uudestaan laukkaan, mutta parin yrityksen jälkeen alkoi selvää väistöä löytymään, eikä enää väistetty ratsastajaa vaan pohjetta. Täytyy lopuksi sanoa, että hyvin Wetched jaksoi tamman kanssa, ja kun tätä hevosta jaksaa verrytellä kunnolla, on lopputuloskin hyvä!