StallSevenfold

Kouluvalmennus 1.8.2010

Stall Sevenfold järjestää tiloissaan kouluvalmennuksen viidelle ratsukolle, joita valmentaa Sara Laine.

Hevosen on oltava vähintään vaativa B- tasoinen, jokaista ratsukkoa valmennetaan oman tason mukaan. Muita kriteerejä ratsukolle ei ole. Valmennuksen kesto on noin 1,5h ja hinta 40 v€. Valmennuksen päätteeksi ratsukot saavat kirjallisen palautteen valmentajalta, kyseessä on siis nimi listaan- muotoinen kurssi.
Osallistu sähköpostiin cery@viimakuura.net otsikolla Kouluvalmennus 1 muodossa Ratsastaja - Hevosen nimi, osoite

Osallistujat

special k - Kipunan Nuutti
Hanna - Bertrand HMA
Frida - Shalandra FW
Kaisu - Step By Step

Kommentit

Tarkoituksena oli alunperin harjoitella osia Va B:0 2009 -kouluohjelmasta, mutta valmennettavien itsenäistä verryttelyä hetken seurattuani päätin sittenkin laittaa ratsukot tekemään töitä perusratsastuksen parissa.

Kaikilla ratsastajilla näytti olevan hieman vaikeuksia saada hevonen reagoimaan apuihin riittävän nopeasti ja kevyesti, joten aloitimme tunnin tekemällä siirtymisharjoituksia ravissa ja käynnissä. Kun siirtymiset askellajien välillä alkoivat sujua, jatkoimme harjoittelua siirtymisillä askellajien sisällä - siis vuoronperään askeleen pidennystä ja askeleen lyhennystä. Hevoset herkistyivät avuille silmissä, ja useampi ratsastaja, joka oli alkutunnista joutunut ratsastamaan joko hyvin vahvalla kädellä tai vahvalla pohkeella, sai nyt hevosensa toimimaan huomattavasti kevyemmillä avuilla.

Lopputunnista harjoittelimme laukannostoja pelkkää istuntaa apuna käyttäen, ja muutaman haparoivan alkuyrityksen jälkeen nostot sujuivat alkutunnin avuille herkistelyn jäljiltä kaikilla ratsukoilla oikein hyvin.

Itsenäisen loppuverryttelyn jälkeen ohjasin ratsukot maastoon loppukävelylle.

special k - Kipunan Nuutti
Hevosellasi on tapana hieman roikkua kädellä, ja tästä johtuen ohjasotteet eivät mene aina riittävän nopeasti läpi. Pohjeapuihinkin hevonen reagoi alkutunnista melko nihkeästi. Nopeilla käynti-ravi-siirtymisillä saat hevosen takaosaa enemmän mukaan ja etuosan kevenemään, jolloin ohjastuntumakin kevenee. Varo myös ettet itse jää vetämään vastaan hevonen käydessä raskaaksi edestä: pidä kuolain elävänä suussa liikuttelemalla kevyesti sisäkäden sormia, ja varmista samalla pohkeella, että takaosan moottori pysyy käynnissä.

Hanna - Bertrand HMA
Hevosellasi on paljon eteenpäinpyrkimystä, mutta se on samalla melko tyhjä suustaan ja kovasta vauhdistaan huolimatta ajoittain pohkeen takana. Ratsasta hevosta enemmän pohkeella ja vähemmän kädellä, ts. pohkeella kättä kohti. Käsi ei vedä, mutta vastustaa, ja pitää huolen, ettei vauhti kiihdy liiaksi. Pohje pysyy lähellä ja pitää takaosan töissä. Kun saat ohjastuntuman tasaiseksi, saat kanavoitua hevosen eteenpäinpyrkimyksen paremmin eteen ja ylös.

Frida - Shalandra FW
Teillä on vähän sama ongelma kuin edellisellä ratsukolla: hevosesi menee liian kovaa eikä se kuuntele pidättäviä apuja riittävän hyvin. Sinun hevosellasi tämä taitaa kuitenkin johtua jännittämisestä eikä pelkistä menohaluista. Kun lopputunnista sait hevosesi rentoutumaan, vauhti tasaantui ja avut menivät läpi heti paljon paremmin. Tämän hevosen kanssa neuvoisin tekemään ratsastaessa koko ajan jotakin ja pitämään hevosen huomion työnteossa, jolloin jännittämiselle ei yksinkertaisesti jää aikaa.

Kaisu - Step By Step
Teilläkin oli aluksi ongelmia pidätteiden läpimenemisen kanssa, mutta siirtymisten avulla sait hevosesi kuulolle melko nopeasti. Laukannostoja tehdessä hevonen kuitenkin kuumui jälleen, ja taisit menettää välillä hevosen hallinnankin. Teille määrään kotiläksyksi paljon kontrolliharjoituksia laukassa sekä siirtymisiä laukasta raviin ja ravista laukkaan melko nopeassa temmossa, jotta saat hevosen keskittymään ja kuuntelemaan. Nostot sinänsä sujuivat oikein hyvin, mutta kontrolli noston jälkeen puuttui.