anglotrakehnerori Danco Faraono HRW, tutummin Doope
s. 17.10.2010, musta, 168 cm, ei rekisteröity
koulupainotteinen, kilpailee tasolla helppo C tavoitteena Grand Prix
kasvattaja HR Warmbloods, omistaja Cery (@)

Doopeksi kutsuttu trakehnerori muutti nykyisen omistajansa, Ceryn omistukseen ollessaan parivuotias. Peruskoulutettu ori laitettiin heti ammattilaisten koulittavaksi. Ensimmäinen kilpailukausi on odotettavissa hetimiten. Doope on hyvin selväpäinen ja fiksusti käyttäytyvä ori, jolta ei uskoa itseensä puutu. Nauttii kilpa- ja näyttelytilanteissa, eikö se ole sanomattakin selvää, että jokaisella orissa asuu pieni matcho.

i. Faraol de Trans KTK-III ii. Transe de MaBoul Gibet iii. Mêlé Maboul
iie. Transe de Rescapé
ie. Farao Princess iei. LoverBoy
iee. Horsegirl
e. Idette von Argen ei. Hurricane Bay VIR MVA Ch eii. Santo Ikvighertz GER
eie. Hurricane Jane
ee. Buckingham Whisky eei. Morgan Red
eee. Ops' Libintia GER

Jälkeläiset
Ei varsoja.

Kilpakalenteri ja näyttelyt
Ei näytteytuloksia.

03.01.2011 KRJ-kouluratsastus: helppo C (Fiktio) - 4/60
29.12.2010 KRJ-kouluratsastus; helppo A (Viehättävä) - 7/50 82.558%

Valmennukset kouluratsastuksessa

13.12.2010, helppo C
Cery saapui uuden hevosensa Doopen kanssa valmentautumaan. Ensisilmäyksellä ori näytti mukavalta ja asialliselta. Alkuverryttelyssä oli ensin pientä jännittyneisyyttä, mutta rennolla eteenpäinratsastuksella Cery sai Doopen rentoutumaan ja siitä oli sitten helppo alkaa pikkuhiljaa rakentamaan hevosta paremmaksi. Ori oli herkkä ohjasavuille ja pohkeille, varsinkin liiallinen pidäte näkyi pään nykimisenä, mutta Cery osasi hyvin ohjeiden mukasiesti parantaa oman kätensä paikkaa ja asentoa, jolloin myös kuolain hevosen suussa tasottui ja Doope pääsi rentoutumaan. Varsinaisessa tehtävässä otettiin volttiharjoituksia ja taivuteltiin oikein urakalla. Doope oli oikeaan kierrokseen hiukan jäykempi kuin vasempaan, mutta vertyi muutaman volttiharjoituksen jälkeen. Cery lähti hieman volteilla kallistumaan sisäänpäin, mutta pikkuhiljaa päästiin istuntaa parantamaan, mutta ihan täydellisyyteen ei vielä päästy. Doope kulki kiltisti eteenpäin eikä tehnyt jäynää, pariin otteeseen se hiukan säpsyi, mutta ei säntäillyt mihinkään. Vaihdettiin välillä suuntaa ja jatkettiin volttiharjoittelua. Lopputunnista otettiin myös laukkaa ja tehtiin laukkaharjoituksia päätyympyröillä, jolloin päätyjen välillä pitkäs sivut ravattiin. Doope nosti hyvin laukan vasemmassa kierroksessa, oikeassa laukka hieman venyi ravin kautta. Cery oli kuitenkin maltillinen ja antoi sujuvat avut oriille, jolloin homma alkoi pikkuhiljaa näyttää paremmalta. Ceryn istuntaongelma näkyi selvemmin laukassa, mutta asia korjaantuu ajallaan. Loppuverryttelyssä oli Doope jo hiukan väsynyt ja se tarjosi käyntiä, mutta hyvän loppuravin jälkeen oli hyvä lopettaa ja loimittaa ori. Doopesta kehittyy hieno hevonen maltillisesti. Kotitehtäväkseen ratsukko sai opetelle laukannostoja oikeaan kierrokseen ja hieman venytteöyharjoituksia, että jumiutumat katoaisivat. Cery saisi korjailla peilin avulla istuntaa, jotta meno olisi nätimpää. Oikein kiva ratsukko!

5.1.2011, helppo A
Doope oli ryhdikkään oloinen jo alkuverryttelyssä, kun Cery oli kavunnut selkään. Ori oli herkistynyt ja jännittyineisyys oli hiukan vähentynyt edelliseen kertaan verrattuna. Verryttelyssä keskityttiin ratsastamaan hevosta pyöreäksi ja rennoksi, meni noin vartti kunnes Doope alkoi näyttämään oikein komealta ja ryhdikkäältä liikkuessaan eteenpäin. Cery pääsi myös mahdollisimman helpolla, mutta liikkeen kasvettua ylöspäin, alkoi Ceryn istunta muuttumaan hiukan vaikeammaksi, kun askeleeseen ei meinannut päästä kovin hyvin mukaan. Tehtiin heti töitä ympyrällä, jotta kummatkin olivat mahdollisimman rentoina. Doope oli hyvin avuilla. Varinaisessa tehtävässä keskityttiin ratsastamaan avotaivutusta molemmilla pitkillä sivuilla. Alkuun tehtävä näytti hieman epäonnistuvan, sillä Doope ei meinannut ymmärtää, mitä Cery siltä pyysi. Tarkan ohjeistuksen jälkeen yhteisymmärrys alkoi pian löytymään ja Doopesta kuoriutui esiin mitä esimerkillisen avotaivutuksen tekijä. Cery istui jo paremmin ja osasi ohjata oriaan hyvin kolmelle uralle. Väliin pohje siirtyi liian taakse ja Doope yritti poikittaa liikaa, mutta huomautuksien ja peilin avulla homma alkoi kulkea. Väliin vaihdettiin myös suuntaa, johon homma onnistuikun jo paljon luontevammin. Lopussa otettiin hiukan keskilaukkaharjoituksia ja Doope meinasikin hieman karata istunnan alta, kun innostui. Cery oli onneksi hyvin hereillä ja kerkesi lävistäjällä ennen päätyä kerätä oriin kokoon ja ratsastaa lyhyemmällä askeleella eteenpäin. Doope oli hiukan kuumana, mutta tasoittui, kun Cerykin pysyi rauhallisempana. Loppuverryttelyssä Doopella olisi ollut edelleen virtaa, mutta onnistuneiden suoritusten jälkeen ei passannut enää jatkaa. Kotitehtäväkseen he saivat tehdä laukassa harjoituksia, että ori saataisiin keskilaukkaan ennen kulmaa. Lisäksi avotaivutuksessa oli huomioitava, ettei pohje alkaisi poikittamaan liikaa hevosta. Doope on edistynyt hyvin.

20.2.2011, vaativa A
Tällä kertaa Cery ja Doope pääsi kunnon tehovalmennukseen. Alkuverryttelyssä Cery sai tehdä vapaan verryttelyn ja siinä hän hakikin Doopea hyvin kuulolle. Alkuun alkoi hevonen näyttämään jäykältä, mutta volttien ansiosta alkoivat lihakset ja jänteet vertymään. Varinaisessa tehtävässä ei keskitytty kovinkaan ravityöskentelyyn, kun Cey teki sen itse verrytellen. Kun Doope oli hyvin verrytelty, alettiin tekemään lävistäjillä laukanvaihtoja, ensin vain yksi laukanvaihto ja sen jälkeen vaikeutettiin ja vaihtoja tehtiin jokaneljännella askeleella. Doope kävi hiukan ylikierroksilla, mutta kun kanget olivat päässä, oli pidätteet helpompi ottaa vastaan. Välillä Ceryllä pääsi pridongohja löystymään, ja tuki oli liikaa kangella, mutta huomautuksien myötä alkoi oikeaoppinen ohjasote taas löystymään. Kankien kanssa oli tehtävä paljon työtä, jotta Doope pysyi rentona eikä liikaa hermonnut kangesta. Kuumetessaan Doope hiukan pomppi omiaan, mutta nyt Cerylla oli istunta kohdillaan ja hevonen saatiin silti pysymään aisoissa. Väliin tuli tahtirikkoja, mutta ne korjattiin aina niiden sattuessa. Laukanvaihdot sujuivat ihan hyvin, vaikka pitikin olla kovin tarkkana pohkeen oikeasta ajoituksesta. Doope ei kuitenkaan ennakoinut laukanvaihtoja joka oli hyvä asia. Kun homma alkoi olemaan hyvällä mallilla, vaihdettiin puolipiruetteihin. Siinä Doope sekä Cery olivat alkuun ihan pihalla, mutta tehtävää harjoiteltiin. Piruetti alkoi hyvin, mutta pariin otteeseen laukka tippui raviin, kun kokoaminen meni todella lyhyeksi. Sekä Cery että hevonen hikoilivat lopputunnista jo aika paljon. Loppuun saatiin yksi onnistunut puolipiruetti vasemmassa laukassa ja siihen olikin sitten hyvä lopettaa. Doope oli jo ihan väsähtänyt, joten loppuverryttelyssä ravia kankiohja vapaana ja eteenalas ratsastaen. Loppukäynnit Cery tekikin maastakäsin, jotta Doope sai mahdollisimman kevyen päätöksen valmennukseen. Kotitehtäväkseen he saivat opetellakseen laukan lyhennystä, jotta puolipiruetteja olisi helpompi lähteä treenaamaan. Muuten asia olikin ihan mukavaan suuntaan menossa. Doopesta on tullut upea!