FALGUN'S ENCORE

ei saavutuksia
VH-, katso rekisteritiedot ja rankingpisteet


Nimi Falgun's Encore, eli Kossu Rotu Welsh mountain
Syntymäaika 25.1.2010, VHKR Sukupuoli Ori
Väri - Säkäkorkeus 118 cm
Painotus Koulupainotteinen Koulutustaso Helppo B, 60 cm
Kasvattaja Fiktio, Milja Omistaja Cery

Kyseessä on virtuaalihevonen
Täyttänyt 3 vuotta 25.3.2010

Kossu on luonteeltaan hyvin omalaatuinen, mamman mussukka, pieni pallero poni. Ponia voisi luovia vähintäänkin kaksisuuntaisen mielialahäiriön omaavaksi, ensimmäisenä päivänä Kossu on herran enkeli ja seuraavana itse paholainen. Siitä kumman vanhemman puolelta Kossun luonne periytyy, on hämärän peitossa. Ehkä Kossu on omaksunut aivan oman, persoonallisen luonteensa itsekseen.

Moi, mä oon Kossu, voisi kuvitella orin hörähtävän hoitajan astuessa sisälle karsinaan. Kossun lempeä ja ystävällinen olemus kätkee taakseen villin ja vapaan oripojan. Karsinan ovi auki ja viuh, Kossu on käytävällä tai jo ulkona juoksemassa. Kun ori on pyydystetty pihalta ja tuotu takaisin karsinaansa, aloittaa kiinniottamisesta väsynyt hoitaja Kossun harjaamisen. Usein ori käyttää hoitajan väsymystä hyväkseen ja kettuilee tälle tuon tuosta. Välillä ori heittäytyy hankalaksi kavioiden puhdistamisen suhteen, välillä varustamisen. Taluttaessa Kossulla on tapana... no, taluttaa hoitajaa. Perässä roikkuva hoitaja ei mahda 300 kiloiselle ponille mitään, sen vetäessä hoitajaa ympäri pihaa.

Ratsastaessa Kossu on vähintäänkin miellyttävä. Ei suinkaan miellyttämishaluinen, mutta miellyttävä. Orilla on kolme, upeaa, fantastista, loistavaa, hienoa askellajia, joista Kossu valitsee mieleisensä tehtävän mukaan. Silloin kun pitäisi seisoa paikallaan tai kävellä, on ori menossa innolla eteenpäin, taas kun pitäisi laukata tai ravata, heittäytyy ori laiskaksi. Koulupuolella Kossu on haastava, mutta oikealla ratsastajalla kulkee todella upeasti. Kossun työstäminen on hankalaa, sanotaanko ensimmäisen vuoden aikana. Siitä tilanne sitten rauhoittuu ja Kossukin alkaa luottamaan ratsastajaan. Estepuolella Kossu on melko kapasiteetiton. Mitä nyt ratana menee 60cm. Sen korkeampaa sillä ei ole edes yritetty mennä, orihan voisi vaikka katkaista jalkansa. Kiitos milla!

  i. Aeron Vienna
40 KRJ-sijoitusta
wm, 118 cm, VH-45303
  ii. Adhemar v. 78
VIR MVA Ch, KRJ-III
  iii. Antonio v. 78
  iie. Verde v. 78
  ie. Adarn Delyth
KTK II, KRJ II, YLA2, VWY III
  iei. Adarn Folant
  iee. Seren Braith
  e. Rowland's Gennie
25 KRJ-sijoitusta
wm, 117 cm, VH-45299
  ei. Genims Micklee
VIR MVA Ch, KTK II, VWY-III, YLA3
  eii. Hot Pocket
  eie. Genims Princess Adelaine
  ee. Tyford Brilliant
VIR MVA Ch, KTK II
  eei. Coody Maurice
  eee. Tyford Judy

Jälkeläiset

Ei varsoja.

Tapahtumat ja arvonimet

NJ-näyttelyt

-

Ratsastuskilpailut

KRJ-kouluratsastus, 0 sijoitusta

Valmennukset

Bailadorin kouluvalmennus 7.2.2010, Helppo B

Tämä nuori poni toi väriä tähän valmennukseen pistäessään omia temppujaan lähes joka väliin, mihin vain mahdollista. Sinulla oli täysi työ saada ori liikkumaan haluamaasi askellajia, jonka lisäksi vielä saada se kulkemaan haluttuun suuntaan. Kossu ei olisi millään halunnut mennä puomilabyrinttiin, mutta päättäväisenä ratsastajana sait orin sinnekkin. Ravissa voltit meni miten kuten, mutta päättäväisellä ratsastuksella nekin sait sujumaan.

Asetus teiltä vielä meni hienosti, mutta taivuksessa ponisi pisti hantiin turhan paljon. Kolmikaarisella riitti asetus, mutta nelikaarisella tarvittu taivutus jäi puolitiehen, sillä ponisi olisi mieluusti oikaissut kaarteita. Muutamien toistojen jälkeen sait Kossun ymmärtämään kumpi on pomo ja jonkun hetken poni kulkikin kouluponin tavoin. Ravissa jatkoitte kaari työskentelyä. Kolmikaarisella asetus meni jälleen hyvin. Kossulla oli riittävästi tekemistä, joten saitte ruveta harjoittelemaan nelikaarista. Taivutus sujui alkuun nätisti, sillä Kossu malttoi keskittyä. Muutaman kerran jälkeen Kossu tylsistyi ja pyrähteli muutamia askelia sinne tänne. Sillä aikaa kun Suvi laukkasi Ruun kanssa, teilä oli pysähdys harjoituksia. Kossu ei malttanut olla paikoillaan etkä saanu ponia kuin muutaman kerran seisomaan tasajaloin. Laukkatreeni oli teillä lyhyitä pätkiä ja nostot kulmista. Kossu laukkasi reippaasti, mutta ei olisi tiputtanut takaisin raviin. Teillä oli hieman hankaluuksia, mutta rauhallisella sekä päättäväisella opastuksella ponista voi kuoriutua hieno helmi.


päivitetty viimeksi 2.2.2010


kaikki materiaali © Cery 2010