StallSevenfold

     
Keijun Pampula "Pampula"
Rotu: suomenhevonen Sukupuoli: ori Rek-nro: VH-
Syntynyt: 27.4.2010 (VHKR) Maa: FIN Väri: vaaleanrautias Säkäkorkeus: 150 cm
Omistaja: Cery, Stall Sevenfold Kasvattaja: Kati K. Jälkeläiset: 0 kpl
Muuta: yleispainotteinen, koulutustaso Helppo A, 120 cm
täyttänyt kolme vuotta 19.7.2010
KILPAILUKALENTERI
Luonnekuvaus

Yleisesti Pampula on melko luonteikas kaveri. Tykkää järjestää hoitajille ja omistajalle tekemistä, ja joskus voi samalla aiheuttaa heille muutaman harmaan hiuksenkin. Ori tuntee arvonsa ja jos sitä ei jokin asia miellytä, se esittää mielipiteensä asiasta samantien. Pampula ei kuitenkaan koskaan ole ilkeä, pohjimmiltaan tässäkin orissa asustaa hellimistä rakastava nallekarhu.

Hoitaessa Pampula saattaa joskus steppailla, kun se ei millään malttaisi odottaa että sille saataisiin varusteet paikoilleen ja että ori pääsisi töihin. Pampula antaa kuitenkin harjata aivan rauhassa jokaisen kolkan itsestään. Edes yleinen kulmakivi, maha, ei tuota minkäänlaisia ongelmia. Kaviot nostaa nätisti eikä kisko niitä edestakas, samalla kun joku yrittää puhdistaa niitä. Korviin koskemisestä Pampula ei erityisemmin pidä, ja sitä kannattaa välttää. Satuloidessa ori seisoo aivan hievahtamatta. Kun satulan saa paikoilleen ja alkaa kiristämään satulavyötä, Pampula pullistaa hieman, mutta senkin asian saa korjattua kun kiristää vyötä hetken päästä uudelleen. Suitsiessa nostaa päätään välillä melko korkeallekin, mutta laskee sen pienellä houkuttelulla. Pintelit ja suojat antaa laittaa ilman mitään ongelmia. Loimittaessa ei pidä soljista jotka osuvat kylkiin. Saattaa hieman pompata ja väistellä lointa sen jälkeen. Mutta jos Pampulan loimittaa rauhassa turhia kikkailematta, sekin toimenpide sujuu paremmin kuin hyvin.

Ratsastaessa Pampula on erittäin herkkä avuille, ja pahin virhe, minkä orilla ratsastaessa voi tehdä, on liian rajut pidätteet. On mahdollista, että ratsastaja löytää itsensä kentän hiekkaa tutkimasta. Pampulasta näkee kauas, että se nauttii päästä esittelemään lennokkaita askeliaan ja muutenkin upeaa ja uljasta ulkomuotoaan. Menee oikean ratsastajan kanssa melkein kuin itsestään muotoon ja käyttää koko kroppaansa työskentelyssä. Esteillä kuumuu melko paljon, ja tarvitsee varman kuskin. Jotkin erikoisesteet voivat olla melko jännittäviä, ja niitä ei välttämättä aina uskalla hypätä. Varsinkin vesimatot tuottavat joskus ongelmia. Kun hypyn saa rullaamaan, oria ei pysäytä mikään. Maastossa säikkyy joskus aivan pöljiäkin asioita, esim kiviä. Toisinaan Pampula ei taas pelkää yhtään mitään, ja vaikka pommi poksahtaisi vieressä, hevonen vain lupsauttaisi korvaansa sille.

Kisoissa kuumuu erittäin paljon, ja voi olla vaikea varustaa. Kun verkassa ratsastaja pääsee kyytiin, ori sulkee korvansa muulta ja keskittyy pelkästään ratsastajan apuihin. Startissa hieman ennen radan alkua tuijottelee hieman muita hevosia, mutta sitten se keskittyy jälleen ja tuloksena on yleensä puhdas rata.

Sukutaulu
Vimpaus P
sh, vaaleanrautias, 153 cm
Into L Hiisin-Hetkaus
LNA Oona
Auroran Ikuinen Ykkönen Pihkalan Pikku-Vauhti
Onnelan Tiukumieli
Pilvimarjan Wempula
holst, kimo, 165 cm, VH-65039
MMS Pikku-Prinssi RPN Ensimmäinen Prinssi
MMS Taikakuu
Pimeän Neitokainen Loisto-Ville
Horisontin Virvaneito
Sukuselvitys

-

Jälkeläiset
Syntynyt Sukupuoli Nimi Rek-nro Emä
15.07.2010 tamma -- VH-00000 --
Valmennukset

paranoiacin estevalmennus 10.8.2010, 100 cm
Valmennuksemme 'aiheena' oli hyvät tiet esteille. Pampula käyttäytyi alkuverryttelyssä erinomaisesti. Yhteistyö pelasi alusta asti hyvin, vaikka kyseessä oli nuori ori. Ravien jälkeen tehtävänä oli laukkapuomit. Niissä ei ollut mitään ongelmaa, Pampula kuunteli hyvin apuja ja keskittyi tehtäväänsä. Ensimmäiset esteet olivat pienempiä ja niiden kanssa kaikki meni suhteellisen hyvin. Pari kertaa lähestyminen oli vähän huono ja ori hyppäsi hätiköidysti. Ratsastaja paransi kuitenkin koko ajan ratsastustaan ja hypyt paranivat. Isompiin esteisiin siirryttäessä ratana oli ensin pysty, josta jatkettiin kaartaen okserille, minkä jälkeen tuli tiukka mutka ja siitä sarja. Ensimmäiselle pystylle ratsukko saapui rauhallisesti ja este ei ollut ongelma eikä mikään, okserilla ori hyppäsi turhan kaukaa mutta ratsastaja korjasi tilanteen hyvin. Mutkassa ratsastajan ohjaava käsi olisi voinut toimia nopeammin ja tehokkaammin. Lopuksi lisäsin rataan vielä muurin, jonka ylitys sujui ongelmitta. Ratsukko toimi siis hyvin ja valmennuksesta jäi valmentajalle ainakin hyvä fiilis!

paranoiacin kouluvalmennus 1.8.2010, vaativa B
Valmennusken alussa Pampula oli jännittynyt ja hiukan jäykempi vasemmalle. Alkuverryttelyjen ja ympyröiden jälkeen ori kuitenkin rentoutui huomattavasti, myös vasempaan suuntaan. Lisätty käynti toimi hyvin, eikä siinä tai lisätyssä ravissa ollut mitään moitittavaa. Vastalaukka tökki alussa, mutta parin kerran jälkeen sekin sujui jo sulavammin. Sulku- ja avotaivutukset sujuivat paria kertaa lukuunottamatta kiitettävästi. Laukanvaihdoissa oli pari kertaa ongelmia, mutta laukanvaihdot käynnin kautta sujuivat miltei täydellisesti. Ratsastajan kuolaintuntuma oli myös ihailtavan kevyt! Yhteenvetona valmennus sujui loistavasti, hieno ja osaava ori!

64:n kouluvalmennus 1.7.2010, Helppo A
Nuori suomenhevosori oli ikäisekseen taitava. Haimme tässä kouluvalmennuksessa pitkää muotoa ja etsimme orin lihaksia. Lämmittelitte itsenäisesti samalla kun rakensin kolmikaariselle kiemurauralle puomeja. Kun Pampula oli vertynyt, lähditte käskystäni harjoitusravissa kiemurauralle. Puomit olin laittanut avuksi, jotta urat hahmottuisivat, ja helpottaisivat pysähdysten kohdistamista. Harjoitusravista otitte pysähdykset puomien väliin ja vaadin napakan noston suoraan raviin. Pampula pureskeli aluksi kuolainta ja keskittyi oikeastaan vain maisemiin. Kun jatkoimme laukassa, tulisi laukka vaihtaa oikeaan aina suunnan muuttuessa. Teimme vaihdon käynnin kautta. Aluksi Pampulalla oli ongelmia käyntiin siirtymisen kanssa, mutta hieman pitkäksi venynyt siirtyminen muuttui erinomaiseen laukannostoon. Ratsastajan tarkoilla ja rauhallisilla avuilla Pampula selvitytyi tänään hienosti.

Julin kouluvalmennus 20.6.2010, Helppo B
Pidin valmennuksen Cerylle ja Pampulalle ja tarkoituksena oli harjoitella lähinnä pohkeenväistöä, sekä keskiravia ja -laukkaa. Pohkeenväistö onnistui teiltä ilman mitään ongelmia, Pampula kulki todella kauniisti ja tarpoi eteenpäin kantaen itseään hienosti. Keskiravissa se yritti hieman kaahailla aluksi, mutta lopulta keskittyi työhön täysillä ja teki parhaansa. Myös laukka onnistui ilman sen suurempia ongelmia, joten harjoittelitte vielä vastalaukkaa kiemurauralla. Se oli aluksi Pampulalle hieman vaativaa, sillä ori selkeästi tahtoi vaihtaa laukkaa matkalla. Cery kuitenkin vaati oria kuuntelemaan ja harjoituskerran jälkeen homma luisti kuin itsestään. Jälleen upeaa työltä molemmilta. Pampula on todella näyttävä ja upea ori, joka selkeästi haluaa näyttää parhaat puolensa kaikille. Onnea teille kilpakentille!

Copyright © 2010 Stall Sevenfold | Design by saapasjalkakissa | Kuvat © Qem

Keijun Pampula on virtuaalihevonen | Keijun Pampula is a SIM game horse

Päivitetty viimeksi 05.07.2010