Virallinen nimi      Kajo-Varjo Rekisterinumero      VH06-018-0088
Rotu, sukupuoli      Suomenhevonen, ori Säkäkorkeus, väri      150cm, voikko
Kasvattaja      Ilomantsi Omistaja      Cery (@)
Painotuslaji      Yleispainotteinen Koulutustaso      vA - 100 cm

VIR MVA Ch, KTK-II, KRL-II

VIRTUAALIHEVONEN - A SIM-GAME HORSE

Suomenhevosori Varjo-Kajo on luonteeltaan ilkeä ja ovela. Laitumella ollessaan Varjo pomottaa kaikkia. Jos joku uskaltaa tulla vähänkin liian lähelle hänen tammojaan, se saa kyytiä. Tarhasta ori karkaa niin lanka- kuin puuaidoistakin. Silloin kun on tammoja lähettyvillä sitä ei pidättele mikään. Taluttaessa Varjoa kannattaa aina olla varuillaan, koska Varjon temput ei jää väliin. Heti tilaisuuden saatuaan ori kiskaisee itsensä irti, eikä anna helpolla kiinni.

Hoitaessa Varjo ei ole kaikkien suosikki. Karsinan oven avattua näät orin vihaisen katseen, kun se laukasee potkun sinua päin. Metsästettyäsi orin kiinni ja solmittuasi sen kiinni Varjo tarkkailee jokaista askeltasi ja pitää huolen siitä, että saat mahdollisimman monta tälliä sen takakavioista. Yrittäessasi harjata Varjon päätä se nostaan sen niin ylös, että et yltä siihen. Sitten se laskee sitä hiukan ja puraisee sinua. Varjo ei pidä yhtään kun sen mahan alle kosketaan. Aina mahan alta harjatessa tai satulavyötä kiristeessä Varjo potkii mahansa alle. Kun astut orin karsinaan satula kädessä, saat olla varuillasi, sillä jos orille tulee tilaisuus niin sen vaikka syö satulansa. Suitsiessa Varjo ei enään nosta päätään, mutta puree takuuvarmana sormiasi.

Ratsastaessa Varjo on suosittu. Se liikkuu hyvin eteen ja on kuuliainen. Ori ei siedä suusta repimistä tai kylkiin potkimista ja onkin heitellyt lukuisat repijät tai potkijat alas selästään. Kun Varjoa osaa ratsastaa oikein, se ei tee pahojaan vaan keskittyy työn tekoon. Kouluratsuna ori on erittäin mukava. Se kulkee rehdisti pää nyökyssä ja kuuntelee kaikkia avut. Varjo taitaa myös vaikeita koululiikkeitä. Uudet asiat se oppii helposti, kunhan ratsastaja on vain kärsivällinen. Mitään se ei kuitenkaan anna ilmaiseksi. Varjo ei myöskään anna virheitä rtasastajalle anteeksi, eikä edes yritä korjata niitä. Esteillä ori innostuu. Kuten koulussa myös esteillä Varjon kanssa saatehdä paljon töitä, koska se ei anna mittän ilmaiseksi. Se ei anna mitään anteeksi. Ei edes pienen pientä ratsastus virhettä. Varjo kuumenee hypätessä helposti, mutta vahvemmalla kuolaimella on hyvin hallittavissa. Varjoa kuitenkin arveluttaa hieman erikoisesteet. Niistä mennään kyllä yli, mutta todella korkealta ja lujaa. Varjo omaa hyvän hyppytekniikan, sillä riittää vauhtia uusinta radoille ja onkin siksi hyvin tuttu näky palkintojen jaossa. Maastossa Varjo käyttäytyy hieman lapsellisesti. Aina, kun ei tehdä töitä se kuvittelee näkevänsa kaikkialla pelottavia mörköjä. Ori rakastaa uintia ja pitkiä laukkapätkiä.

Kilpailuissa Varjo unohtaa kaikki paheensa ja keskittyy täydellisesti lajista huolimatta. Radalla se antaa ratsastajalleen virheet anteeksi ja pyrkii korjaamaan ne parhaansa mukaan. Onnistuessaan ylpeys paistaa orin silmistä, mutta epäonnistuessaan se ei lannistu. Vaikka orista on mukava kaahata kunniakierroksilta, se on tyytyväinen huonoihinkin suorituksiin.Ulkoasun © Daniela P 2011, kopiointi ehdottomasti kielletty!
Ulkoasussa käytettyjen kuvien © Mainitsematon kuvaaja & KK, kiitos!